At være sammen med ham

Vinder-attitude

Kaleb havde en vinder-attitude. Han blev ellers nærmest buh’et ud af dem, han var sammen med…

Det var de tolv spejdere, som havde været inde for at udspejde Kana’an. Og de ti, de var slået i gulvet af (4 Mos 13,28-29):

  • Folket er stærkt
  • Byerne er befæstede og meget store
  • Anaks efterkommere bor der
  • I Sydlandet bor amalekitterne
  • I Bjerglandet bor hittitterne, jebusitterne og amoritterne
  • Kana’anæerne bor ved Havet og langs Jordan

Men “Kaleb tyssede på folket, der havde vendt sig mod Moses. Han sagde: ‘Lad os dog drage op og erobre landet. Det kan vi sagtens!” (vers 30). De ti havde tabt slaget, før det overoverhovedet var kæmpet – men Kaleb var en vinder!

Det var Gud, som havde skabt Kaleb – og det var på grund af Gud, at Kaleb var en vinder, for Kaleb havde denne indstilling: “Hvis Herren holder af os, så vil han føre os ind i dette land og give os det” (4 Mos 14,8). Og Kaleb havde øje for, at “deres skygge har forladt dem, men Herren er med os” (vers 9).

Virkelige vindere – det er vi, når vi har overgivet os til Gud. Så trues vi ikke af omstændighederne – for vi ved, at Gud holder af os, og at han vil føre os videre frem i livet. Når vi har tillid til, at Gud er med os – så er vi faktisk uovervindelige…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *