At være sammen med ham

Søjlerne er på plads

“Når jorden og alle dens beboere ryster,
holder jeg dens søjler på plads.
Sela.”
(Sl 75,4)

Der er så meget, der er rystende… Der er så meget, som ryster verden…

Fysisk – jordskælv, tsunamier, oversvømmelser, brande…

Magt – krige, undertrykkelse, skuddramaer, gidseltagning…

Psykisk – sygdomme, smerte, død, den ene som er hård mod den anden…

Det, jeg ser på tv, kan ryste min tryghed… Går det hele mon grassat? Nej, det gør det ikke! Gud holder jordens søjler på plads. Han sætter grænser, han bevarer os.

Og det jeg oplever i mit eget liv ryster mig… Klarer jeg det? Hvor finder jeg kræfterne til at stå imod og til at stå op for det, som er ret? Hos ham! Han, som holder jordens søjler på plads, vil også holde mig på plads! Han vil være min søjle.

Her, hvor vi nærmer os afslutningen på et år og begyndelsen på et nyt – så tag igen det løfte ind i dit hjerte: Gud har styr på det! Han vil altid være din søjle. Der vil ikke ske noget, som er udenfor hans overordnede kontrol.

Ja, fra tid til anden kan vi undre os over, at Gud rummer så meget ondskab… umiddelbart kan vi tænke, at vi ville sætte grænsen et andet sted… Men Gud er Gud! Han ved, hvor han sætter grænsen – så det i sidste ende er til hans ære og flest mulige menneskers frelse!

Mød det nye år med tryghed! Han er din søjle!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *