At være sammen med ham

Gud ser dine tårer

Ja, og den overskrift er faktisk ikke engang stærk nok, David siger: “Du fører bog over min elendighed, mine tårer er samlet i din lædersæk, de står i din bog” (Sl 56,9).

Hvilken omsorg. Gud ved, hver eneste gang du er ked af det. Dine tårer betyder noget for ham. Han bærer dem i sin sæk. Han registrerer det, han skal tage sig af.

David blev jagtet af fjender. Han kendte ikke slagets udfald – og følte sig svag og usikker over for en potentiel overmagt. Han blev behandlet uretmæssigt. … Gud kendte hans sag og hans tårer.

… og David siger: “Det ved jeg: Gud er med mig” (vers 10). Og Gud var hans tilflugt – “Når jeg gribes af frygt, stoler jeg på dig; ved Guds hjælp lovpriser jeg hans ord” (vers 4-5). Før David så hjælpen fra Gud – så stolede han på Gud. Og ja, det kan virke overmenneskeligt… alle følelser siger noget andet – men Gud hjalp også i den situation til at fokusere på Guds trofasthed og hjælp – til at lovprise Gud for hans løfter – og vente på hans hjælp.

Gud vil også hjælpe dig! Når tårerne overmander dig… og du gribes af frygt… så tag Guds ord… Jeg har prøvet det… uden at ane, hvor jeg skulle søge… med følelsen af total magtesløshed… Og ligesom David har jeg erfaret, at Gud giver mig et ord lige ind i mit hjerte… efter at jeg har bladret lidt, søgt uden at jeg vidste, hvad jeg søgte… så gav Gud mig noget, som mættede mig og fyldte mig…  og igen ved jeg, at Gud er med mig! … Derfor ved jeg, at han også er med dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *