At være sammen med ham

Rejs dig og gå

Jeg følte mig lammet. Jeg kunne ikke finde handlingerne ud, kun blive i de gamle destruktive mønstre. Jeg var træt. Følte mig magtesløs.

Gud, hjælp mig! – Rejs dig – og gå!

Gud ledte min opmærksomhed til et par bibelske beretninger om lamme eller syge mænd – som virkelig rejste sig og gik! Måske er det ofte svaret, når jeg føler mig lammet eller bundet af vaner og mønstre: Rejs dig – og gå!

Rejse mig – med styrken fra Gud, fordi han siger, det er muligt. Gå – hen til og i noget andet. Gå væk. Jeg kan faktisk gøre noget andet, end jeg plejer – jeg kan rejse mig – og gå!

Manden ved Betesda dam havde været syg i 38 år (Joh 5,1-9). Det er længe. Sammen med Jesus er vores kampe med de samme ting længe ikke en grund til, at ting ikke kan blive anderledes. Jesus kan hjælpe dig med det, som du har slidt med længe! “Rejs dig, tag din båre og gå!” (Joh 5,8).

Manden i Kapernaum var i en håbløs tilstand – formodentlig tynget af sin egen skyld i det hele, og det var hans venner, som bar den lamme mand hen til Jesus (Mark 2,1-12). Jesus tager sig af mandens sjæl… “Hvad er det letteste at sige til den lamme: Dine synder tilgives dig, eller at sige: Rejs dig, tag din båre og gå?” (Mark 2,9). Og Jesus siger til den lamme: “Jeg siger dig, rejs dig, tag din båre og gå hjem” (vers 11).

Selv det, som er din egen skyld – vil Gud hjælpe dig til at rejse dig fra! Og til at gå. Gå videre sammen med ham. Fyldt af ham. I tjeneste for ham. … Der er en vej ud! Og den er god! Hør hans stemme – og rejs dig – og gå!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *