At være sammen med ham

At stå det samme sted

Jeg har stor respekt for Ananias. Ananias var kristen, og Jesus fortæller ham i et syn, at han skal møde Saul fra Tarsus og lægge sine hænder på hans øjne, så han kan se. – Og Saul var forfølger af de kristne, ja, med bemyndigelse til arrestere dem.

Helt regulært siger Ananias til Jesus, at han har hørt rigtig meget om Saul og alt det grusomme, han har gjort. Jesus svarer ikke på det, men siger til Ananias: “Gør nu som jeg siger” (ApG 9,15).

Og det gør Ananias.

Ananias går på Guds kald. Med viden om, at Gud har en stor opgave til Saul – senere kendt som Paulus. Han ved, at Saul lige nu beder, og han også har fået et syn, hvor han har set Ananias komme og lægge hænderne på ham, så han vil kunne se igen.

Og så sker det: “Ananias tog hen til Judas og lagde hænderne på Saul og sagde: ‘Saul, nu er vi fælles om troen på Jesus Kristus” (vers 17).

Jeg elsker det! Ananias stiller sig det samme sted som Saul: Nu er vi fælles om troen på Jesus Kristus. Respektfuldt og ligeværdigt. De står et sted, hvor de begge er ledt til af Jesus, og hvor Jesus er den, som vil lede dem begge videre.

Jeg mener… det sker, at mennesker selv begynder at “opdrage” andre: Saul, du har virkelig misforstået det helt, nu skal du høre sandheden, hvordan det egentlig skal forstås…

Men Ananias var ikke sendt til Saul for at gøre det. Gud tog sig af den del. Ananias var sendt for at stille sig det samme sted: Nu er vi fælles om troen på Jesus Kristus.

Sådan også med dig og mig! Du og jeg står også det samme sted – fælles om troen på Jesus Kristus. I dag mødes vores veje idet vi deler Guds ord med hinanden. Og jeg ønsker dig bare Guds velsignelse videre på din trosrejse, at han vil åbenbare endnu mere af sig selv for dig!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *