At modtage,  At være elsket

Hvad forstår vi?

Se, Jesus kommer ikke bare til os og forklarer og forklarer og forklarer… Han åbner ting for os, når vi er klar til at tage imod dem, arbejde med dem, forstå dem.

Til disciplene sagde han: “Jeg har endnu meget at sige jer, men det kan I ikke bære nu” (Joh 16,12). Disciplene var ikke klar til mere nu. De kunne ikke bære det – ja, så det var dem måske direkte til skade fremfor til gavn, hvis Jesus havde sagt mere…

Jesus fortsætter: “Men når han kommer, sandhedens ånd, skal han vejlede jer i hele sandheden… han skal tage af mit og forkynde det for jer” (vers 13, 14).

Hele sandheden. Det er godt nok meget. Ja, tro ikke, at du har udgrundet Gud! Kom altid til Gud med bevidstheden om, at det er Gud, som vejleder dig.

Det er faktisk også enormt befriende og skønt at møde Gud i erkendelsen af, at jeg kommer for at tage imod. Jeg kommer, fordi Gud allerede har åbenbaret sig og vil gøre det igen. Jeg kommer, fordi han elsker mig, og vil lede mig lige præcis til det, som jeg har brug for nu… og så vokser jeg sammen med ham – skridt for skridt. Forståelse, der vokser… kommer gradvist… dag for dag i mit møde med ham!

Tak, kære Jesus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *