At være elsket

Kærlighed og crash

Skønne, skønne kærlighed mellem to mennesker. Jeg bliver så uendelig fascineret af historien om Isak og Rebekka. Historien, hvor Gud leder lige de to til få hinanden! (1 Mos 24). Herligt!

De to mennesker var fra start committed til hinanden. Rebekka blev spurgt, om hun var klar til at rejse med tjeneren med det samme “og hun sagde ja”. Og om Isak står der, at “Isak elskede hende”. (vers 58 og 67).

Senere kan vi læse om “Isak, der kælede med sin kone Rebekka” (1 Mos 26,8). De to var intime og nære. De elskede hinanden. De levede i en kærlig samhørighed.

… og jeg kan næsten ikke skrive det næste, for jeg ville ønske, at det ikke skete – men også de udviklede sig til at blive en dysfunktionel familie… “Isak elskede Esau, fordi han holdt af vildt, men Rebekka elskede Jakob” (25,28).

Det gik så vidt, at Isak ikke ville lytte til Guds plan om, at Jakob skulle have den særlige velsignelse – Isak ville Esau! Og Rebekka bedrog sammen med Jakob sin mand til at tro, at Jakob var Esau – så han fik Guds velsignelse alligevel. Frygteligt! Det gør så ondt at forestille sig, hvordan det elskende ægtepar har haft det med hinanden… formodentlig med dårlig kommunikation og tabuisering i årevis… og nu et åbent tillidsbrud imellem dem.

Vi er vidne til – synd! … Og – den er også i dit og mit liv. Smerten i kærligheden. Brudt tillid. Dysfunktionelle familier. … Og nu er vi nødt til at se på det øverste lag i historien: Gud var der! Menneskers kaos til trods – så var Gud der. Og Gud velsignede dem, brugte dem, elskede dem, lægede sårene, åbenbarede sig for dem, ledte dem videre i livet…

Det vil Gud også gøre for dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *