At modtage

Ånden gør forskellen

Sikke en forskel! Hør bare et par af kødets gerninger, som Paulus nævner: fjendskaber, misundelse, hidsighed, kliker og drukkenskab – kontra noget af Åndens frugt: kærlighed, glæde, venlighed og selvbeherskelse. (Fra Gal 5,19-23).

Det er faktisk en forskel, der er så stor som en kløft – så den nærmest er umulig at komme over. Hvis man oplever fjendskab – så er det virkelig svært at vise venlighed. Og kampen for at vise selvbeherskelse for en alkoholiker kan nærmest synes umulig at vinde.

Så – jeg elsker at læse, at det hele drejer sig om, at vi bliver “kaldet til frihed” – at vi kan “leve i Ånden” og at vi kan “drives af Ånden” (vers 13, 16 og 18). Det er virkelig svaret på mit behov! For – jeg kan ikke selv overvinde mit kødelige jeg, min syndige natur, alle mine dårlige tilbøjeligheder.

Paulus fortæller os, at vi skal “lade os fylde af Ånden” (Ef 5,18). Formen for det græske verbum understreger, at det er en ting, som skal ske hele tiden. Dagligt – kan vi sige.

Jesus kalder også ånden for en talsmand (Joh 14,16-17). Det græske ord er parakletos og betyder “ved ens side”. Samlet tænker jeg, at det betyder, at Ånden er ved min side i dagligdagen, og han giver mig både klarhed over og styrke til at gøre, hvad der er rigtigt – men det er mig, som må give ham plads – og så bliver jeg fyldt op igen!

Tak Gud, at du vil fylde mig hver dag med din Ånd – jeg vil gerne drives af dig i dag!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *