At modtage

Lyt – og bliv vis!

Når du læser i fx Ordsprogenes Bog, så møder du ordet “lyt” en masse gange. Fx “Lyt for at få indsigt” (4,1) og “Min søn, lyt til min visdom, vend dit øre mod min forstandighed, så du bevarer omtanke og dine læber vogter på kundskab” (5,1).

I hebraisk tankegang er det nemlig ørerne, som er centrum for visdom eller intelligens. Det er forbundet med tanken om, at visdommen ikke kommer fra mennesket selv – men fra Gud – og ham kan vi lytte til.

Salomo, som er forfatter til de fleste ordsprog, indledte også sin tid som konge med bønnen: “Giv derfor din tjener et lydhørt hjerte, så jeg kan herske over dit folk og skelne mellem godt og ondt” (1 Kong 3,9). Og Salomo blev virkelig vis!

Det rammer lige ind i mit behov for en visdom større end min egen… en visdom udefra… Guds visdom – fordi han er den, som ved alt!

Og – så er der er en anden stor ting – når jeg kan få noget ud af at lytte – så er det jo fordi, der er en, der taler. Gud taler! Personligt til hver eneste af os! … Og min erfaring er, at når jeg øver mig i at lytte… dvs. at jeg er opmærksom på, at Gud ønsker, at sige mig noget… når jeg beder ham om, at jeg må høre… Høre hans stemme igennem Bibelen… Så hører jeg mere, af det han siger! Og ja, det er den største og skønneste erfaring… Det er jo at være sammen med ham! Det er at vide, at han elsker mig! Det er visdom til at leve mit liv…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *