At modtage

Hjertesund

Hjertesund! Det er da et skønt billede!

Er du nogen sinde blevet forarget, når du har set andre stoppe sig med noget usundt? Eller bare tænkt bvadr! Nå, ikke… Men så fortvivlet over dig selv da, når du stoppede dig med e-numre eller kalorier eller ikke-økologisk eller…

Måske er der noget andet, som er vigtigere for din hjertesundhed…

Tilbage til det med forargelsen… farisæerne og de skriftkloge blev forarget over Jesus hele tiden. Og nu havde hans disciple ikke vasket deres hænder på passende måde forud for måltidet… Men så gik Jesus lige til dem:

“Hyklere!” sagde han. Og han fortsatte: “Dette folk ærer mig med læberne, men deres hjerte er langt borte fra mig.” (Matt 15,7-8). Og så kommer det:

“Ikke det, som kommer ind i munden, gør et menneske urent, men det, som kommer ud af munden, det gør et menneske urent. … Alt det, som går ind gennem munden, kommer ned i maven og forsvinder ud igen. Men det, som kommer ud af munden, udgår fra hjertet, og det gør et menneske urent” (vers 11.17-18).

Så det allervigtigste for din hjertesundhed – det er det, du tænker, og det du siger (insinuerer, bagtaler, sladrer om, fordømmer, er kritisk overfor, håner, latterliggør, nedgør, bekender dig til, lyver om, begærer…). For det fortæller noget om, hvem du er så menneske – og om Jesus virkelig bor i dit hjerte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *