At være sammen med ham

Din vilje ske

“Dog, ikke som jeg vil, men som du vil.” (Matt 26,39)

Vidste Jesus, hvad Guds vilje var? Ja, han vidste det vældig godt.

Få dage forinden havde han sagt til sine disciple: “I ved, at om to dage er det påske, og så udleveres Menneskesønnen til at korsfæstes.” (vers 2). “Jesus vidste, at hans time var kommet.” (Joh 13,1). Han havde tidligere sagt: “jeg sætter mit liv til for at få det tilbage.”(Joh 10,17).

Jesus vidste, at hele hans mission var at dø for menneskene… Og ikke blot nu tæt på hans død, men igennem hele hans liv havde han levet for Guds vilje: “jeg er kommet ned fra himlen, ikke for at gøre min egen vilje, men hans vilje, som har sendt mig.” (Joh 6,38).

Så når Jesus bad om at Guds vilje måtte ske, så var det en vilje, han kendte.

Når vi beder om, at Guds vilje må ske – så må vi vel også kende Guds vilje? Altså, hvis det skal give mening for os at kunne leve den. … Vi kan før, vi beder, bede om, at vi må bede Guds vilje… Ordene “ske din vilje” er ikke blot et vedhæng, som man sætter til sidst i en bøn, for alle tilfældes skyld…

Men Gud ønsker at vise os, hvad hans vilje er, så det er den, vi beder om: “For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke, og han, der ransager hjerterne, ved, hvad Ånden vil, for han går i forbøn for de hellige efter Guds vilje.” (Rom 8,26-27) … Ånden vil lære os bede efter Guds vilje! Så bøn er udtryk for et liv med Gud, hvor vi vandrer sammen med ham, og han lærer os at kende hans vilje skridt for skridt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *