At modtage

Tro nok?

“Hvor er jeres tro?” spurgte Jesus disciplene. (Luk 8,25)

Nogle gange siger vi, at hvis vi bare har tro nok eller beder nok, så vil vi få det, vi beder om. Virkelig? Er Gud sådan en, at hvis vi bare plager ham længe nok, så giver han efter? Nej, siger vi måske så, men det fordi, at Gud først svarer os, når vi udviser “nok” tro. Vil det så sige, at vi skal fortjene noget ved at være gode nok i form af tro nok? Er det sådan Gud er?

Hvad er det egentlig Jesus efterspørger i beretningen?

Jesus og disciplene var i en båd. Jesus sov, og imens for en hvirvelstorm “ned over søen, og de tog vand ind og var i fare.” (vers 23). Men Jesus sov videre. Han var tryg. Han vidste, at de var i Guds hænder.

Modsat disciplene – de blev virkelig bange. Så derfor spurgte Jesus dem til deres tro. Vidste I ikke, at vi var i min Fars hænder? Havde I ikke tillid til, at Gud nok skal handle i tide?

Den tillid kan vi have til Gud. Gud skal nok handle i tide og på bedste måde. Ja, både tidspunkt og måde kan afvige fra, hvad vi synes, er bedst… Men tro på Gud er, at vi overgiver både tid og måde til ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *