At give respons

Tage imod?

Så skrev jeg lige i et tidligere indlæg, at man bare skulle “give slip” for at blive frelst… Men hvad betyder det i grunden?

Jeg tænker, at man skal holde op med at kæmpe for det, og så bare tage imod det… Men hvad betyder det så, at “tage imod det”?

Nu vil jeg forsøge, at gøre det konkret:

For det første – så er det ikke et “det”, du skal tage imod – det er Jesus, som lever, hører dine bønner og er interesseret i at vise sig for dig.

Så – at tage imod Jesus – det gør du ved at begynde med at “kigge tilbage”. Ja, for Jesus har allerede set dig og er interesseret i dig. Ligesom hvis en mulig kæreste kigger efter dig, så består din første respons i, at du kigger tilbage… Konkret, så kan du læse noget i Bibelen, hvor du virkelig kigger efter Jesus. Du tænker, på hvem og hvordan han er. Og du beder ham vise dig, hvordan han er. Så begynder du at lære ham at kende…

Som det næste, så giver du ham plads… Igen, ligesom du gerne vil have en kæreste med til alt muligt af det, som du har gang i – så tager du Jesus med i det, du har gang i… Konkret, så beder du ham om, at han må hjælpe dig med tingene. Og du forsøger også at finde ud af hans mening om tingene. Og er der noget, som han ikke kan lide – så kommer du også til at synes mindre om det, fordi du kan lide ham, og I danner par.

Bliver du bare ved med at kigge efter ham og at give ham plads i dit liv – så har du taget imod ham.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *