At blive brugt af ham

Ja, det er umuligt – men han er større

Simon Peter havde opfattet situationen rigtigt! Det var umuligt at fange fisk om dagen i Genesaret Sø. “Mester, vi har slidt hele natten og ingenting fået; men på dit ord vil jeg kaste garnene ud” (Luk 5,5).

Men nu var det Jesus, som havde bedt dem om at gøre det. Jesus var der. Og han kunne påvirke fiskene, så de svømmede lige ind i nettet: “de fangede en stor mængde fisk, så deres garn var ved at sprænges” (vers 6).

Og nu fik de kaldet til at være menneskefiskere: “Kom og følg mig,” sagde Jesus, “så vil jeg gøre jer til menneskefiskere” (Matt 4,19).

Menneskefiskere.

Har du oplevet, at det synes umuligt, at dele Jesus med andre? Har du været med til at åbne kirken for andre, lave programmer, sende indbydelser ud, annoncere i avisen og på sociale medier – og der kommer ingen eller meget få? Ønsker du at dele med Jesus med dem, du kender – men det du forsøger, kommer ligesom ikke igennem?

Har du ind imellem stået der foran Jesus og været klar til at give op: Jesus, det her virker ikke! Det giver ikke mening at blive ved…

Lyt! Måske siger han til dig: Det kan godt være, at du ikke ser – men jeg ser. Jeg arbejder allerede med menneskehjerter, selvom du ikke kan se det. Bliv ved med at kaste dit net i vandet – en dag, en time, lige pludselig, så fylder jeg også dit net med menneskefisk. Og koncentrér dig bare om at følge mig. Kom til mig hele tiden. Lad dit hjerte hvile totalt i, at det ikke er dig – men mig der gør det! Og du vil se store ting – såkaldt umulige ting vil ske foran dine øjne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *