At have tillid

Tror du – helt ind i hjertet?

En ting er at kende til det, Jesus har sagt. En anden ting er virkelig at tro det, når krisen kradser…

Så: Hvad tror du egentlig, Martha?

Martha og Marias bror Lazarus var død. Jesus var måske kommet for sent… som ” Martha sagde til Jesus: ‘Herre, havde du været her, var min bror ikke død’ “ (Joh 11,21) – hun var sikker på, at Jesus kunne have helbredt Lazarus. Derfor havde de jo også sendt bud til Jesus med beskeden: “Herre, den, du elsker, er syg” (vers 3). Men Jesus var ikke kommet – i tide.

Så Martha fortsætter med at sige: “men selv nu ved jeg, at hvad du beder Gud om, vil Gud give dig” (vers 22). Okay, det ved du, Martha. Men tror du det også?

“Jesus sagde til hende: ‘Din bror skal opstå’ “ (vers 23). Ja, det ved Martha, og hun siger: “Ja, jeg ved, at han skal opstå ved opstandelsen på den yderste dag” (vers 24). Hun ved det.

Men Jesus vil mere. Jesus ønsker, at hele Marthas hjerte skal være fyldt med HAM. Med Jesus. Med tillid til Jesus. Nu.

“Jesus sagde til hende: ‘Jeg er opstandelsen og livet; den, der tror på mig, skal leve, om han end dør. Og enhver, som lever og tror på mig, skal aldrig i evighed dø. Tror du det?’ “ (vers 25). Tror du på mig? Ikke ‘bare’ på et ‘trospunkt’ – men på mig?

Martha tager imod invitationen til at tro på HAM! “Ja, Herre, jeg tror, at du er Kristus, Guds søn, ham som kommer til verden” (vers 27).

Hun troede på HAM. Tror du på HAM?

Det gør verden til forskel, om vi blot tror på ‘trospunkter’ – eller om vi kender og tror på HAM! Nu! Ja, det betyder ikke, at vi kan vide, hvad han vil gøre nu. Men det betyder, at vi kan have tillid til hvad som helst, som han måtte gøre nu. Det betyder, at vi kan hvile i tillid til ham! Uanset vores omstændigheder… For Jesus er lige her og fylder vores hjerter.

Det er tro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *