At have tillid

Guds ledelse kommer skridt for skridt

Nogle gange udfordres vi af, at vi kun får Guds ledelse trinvis. Vi vil så gerne se ruten ‘hele vejen’ for vores tryghed og mening. Men Gud leder – en dag ad gangen. Gud ønsker at lære os at have tillid til ham – uanset hvordan fremtiden ser ud. Og så vil han sørge for os: Nu.

Elias oplevede det. Det var tørke. Elias var fra Tishbe i Gilead, vest for Jordanfloden. Og nu sender Gud ham af sted: “Gå bort herfra, begiv dig mod øst, og skjul dig ved bækken Kerit øst for Jordan. Du kan drikke af bækken, og jeg har befalet ravnene at sørge for dig” (1 Kong 17,3-4).

Og det gjorde ravnene. Ikke blot en dag ad gangen, men et måltid ad gangen: “Ravnene bragte ham brød og kød morgen og aften, og han drak af bækken” (vers 6).

Så ændrede Gud plan. Bækken tørrede ud. Og Gud besluttede altså ikke at fylde den med vand til Elias. I stedet sendte han Elias ca. 130-140 km. væk: “Gå nu til Sarepta ved Sidon og slå dig ned dér. Jeg har givet en enke dér befaling om at sørge for dig” (vers 9). Hmm, overraskende. En enke? Enker havde ingen sikkerhed, så mange enker var skrøbelige, fattige, udsatte. Måske var det en rig enke, Gud sendte Elias til?

Men nej. Hun skulle til at bage det sidste brød – og så ville hende og hendes søn dø. Men Elias havde tillid til Gud og vidste, at Guds plan var en anden: “Du skal ikke være bange! Gå hjem og gør, som du har sagt, men bag først et lille brød til mig, og kom herud med det; bagefter kan du lave noget til dig selv og din søn. For dette siger Herren, Israels Gud: Krukken skal ikke blive tom for mel, og kanden ikke mangle olie, før Herren lader det regne på jorden” (vers 13-14).

Og sådan gik det. Hver dag nok til at bage det næste brød.

Gud vil sørge for dig – skridt for skridt. Økonomisk, følelsesmæssigt, ja, på alle planer. Fortvivl ikke, om en kilde ser ud til at tørre ud, Gud vil sørge for en anden. Tvivl ikke, hvis Gud sender dig veje, der ser ‘håbløse’ ud, Gud vil åbne muligheder, du troede, ikke var der. Vær ikke bekymret for fremtiden, hvil i at Gud sørger for dig lige nu. Og pris så Gud for, at han midt i alt dette bruger dig til at være til velsignelse for andre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *