At have tillid

Kan modgang være medgang?

Dette specielle vers: “I skal kun regne det for glæde, når I kommer ud for prøvelser af forskellig slags” (Jak 1,2), kan godt udfordre os lidt…

Jakob fortsætter – at det handler om, at prøvelserne eller modgangen leder os i den rigtige retning på vores livsrejse – og derfor kan vi glæde os, og det kan være en medgang på et højere plan. Han siger videre: “I ved jo, at når jeres tro prøves, skaber det udholdenhed. Og udholdenheden skal føre til fuldendt værk, for at I kan være fuldkomne og helstøbte og ikke stå tilbage i noget” (vers 3-4).

Og tro – det handler i virkeligheden ikke om mig men om ham. “Tro er fast tillid” (Hebr 11,1). I livets umiddelbare modgang – må jeg i tillid læne mig ind til ham, som kan ændre det til medgang. Medgang i virkeligheden.

Som Josef. Selvom han var blevet solgt som slave til egypteren Potifar, så var “Herren med Josef, så han havde lykken med sig” (1 Mos 39,2).

Sådan kan vores liv også folde sig ud. I tro og tillid kan vi opleve, at Gud omsætter dette løfte til virkelighed: “Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud” (Rom 8,28). Og i det øjeblik opleves modgangen som medgang! For der er intet større end at se Guds gode ting i vores liv. Og når det sker på trods af noget, der var rigtig svært – så bliver erkendelsen af, at det var HAM, endnu større.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *