At give respons

Når Gud fører dig ud – tag tamburinen med!

Israelitterne er blevet ført ud af Egypten. De er kommet igennem Det Røde Hav. Fjenden, egypterne, kom efter dem – men er druknet i havet.

“Da israelitterne så Herrens vældige magt demonstreret på egypterne, blev de fyldt af dyb ærefrygt for Gud, og de gav udtryk for deres tillid til ham – og til hans tjener Moses” (2 Mos 14,31).

Og “da sang Moses og israelitterne denne sang for Herren” (2 Mos 15,1). En sang fuld af lovpris og glæde:

“Herren er min styrke og min glæde,
han er den, som frelser mig.”

(vers 2).

Det er fest, ja, og “da greb Arons søster, profeten Mirjam, en tamburin, og alle kvinderne fulgte hende i dansen, mens de spillede på deres tamburiner. Mirjam sang:

Syng for Herren,
han er større end alle andre.
Hest og rytter
kastede han i havets dyb.”

(Vers 20-21)

Tænk på det – Mirjam og uendelig mange kvinder spillede alle sammen på deres tamburiner. Det var fest! Og de tamburiner havde de pakket ned, da de stadig var slaver i Egypten. De var pakket ned i tillid til, at om lidt ville Gud føre dem ud – og så ville de få brug for dem!

Det er herligt!

Tag altid ‘din tamburin’ med, når du lever sammen med Gud. Du ved aldrig, hvornår du vil få brug for den. Det kan se mørkt ud. Men Gud vil frelse. Det kan være svært. Men Gud forstår at handle. Der kommer masser, som du kan prise ham for – og bruge din tamburin og synge for Herren!

(Bibeltekster fra Bibelen på Hverdagsdansk, Scandinavia Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *