At blive brugt af ham

Lyt ikke til djævelens stemme!

Bibelen har flere eksempler på, at djævelen ofte bruger de nærmeste, for at nå frem til os – stedet, hvor vi er meget sårbare.

Johannes Døberen havde været den mægtigste og mest succesfulde forkynder i et stykke tid. Alle kom for at høre ham og for at blive døbt af ham. Det var stort. Og han havde et stort budskab!

Men så havde tingene ændret sig… færre mennesker kom til Johannes… Jesus havde nemlig været der, og nu kom folk til ham.

Johannes disciple var lidt slukørede. De kom til Johannes og sagde: “Rabbi, han, som var hos dig på den anden side af Jordan, han, som du har vidnet om, han døber nu selv, og alle kommer til ham” (Joh 3,26). Modløshed. Djævelens stemme.

Men Johannes lyttede ikke til djævelens stemme. Han sagde: “Et menneske kan ikke tage noget som helst uden at have fået det givet fra himlen.” “Han skal blive større, jeg skal blive mindre.” (Vers 27 og 36).

Hvilket stærkt vidnesbyrd. Et vidnesbyrd der inviterer os til at stille os det samme sted sammen med Jesus. At vi altid må erkende, at vi ikke har andet end det, vi har fået af Jesus – og det skal vi dele frit. Og Jesus skal altid være den største – og det gør ikke noget, at Gud også gør noget gennem andre. Heller ikke, hvis det ser ud til at være mere ‘succesfuldt’ end vores. STOP – tænk ikke sådan! Gud måler ikke succes på den måde. Gud vil altid give dig noget at give af! Og det er alene ham, der skal være stor!

En kommentar

  • Jon Ragnar Gudmundsson

    Sagt i meget få ord …..Gi Jesus alltid æren . Vi skal ikke ta til oss æren for det Ham gjør via og gjennom oss…..vi stiller oss ved siden av Ham, som et ødmykt verktøy Ham da kan bruge….kun da ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *