At blive brugt af ham

Lad mig være som et sennepsfrø

Åh, min Gud, der er så mange mennesker i verden… så mange, der endnu ikke kender dig… og hvordan kan jeg dele dig – bare med dem, som er omkring mig… Der er mange, Gud… mange, som også virker så, ja, tilfredse… hvordan kan jeg nogensinde fortælle, at der er noget, der er større – at du er det bedste af alt… Gud, har de ondt indeni? Hvordan kan jeg fortælle dem, at du gør forskel, når man har ondt…?

Jesus sagde: “Guds rige kan sammenlignes med et sennepsfrø som en bonde såede i sin mark. Frøet er mindre end alle andre frø, men sennepsplanten bliver til gengæld større end andre planter. Når den er helt udvokset,bliver den lige så stor som et træ, og himlens fugle kommer og bygger rede i grenene” (Matt 13,31-32).

Åh, min Jesus… så lille et frø… det mindste af det mindste… det ser ud af ingenting, det ser ud til, at det absolut ingen forskel kan gøre… lige præcis som jeg kan tænke, at dit rige har trange kår… at jeg ikke evner at dele det med kraft…

Men – så sker det! Virkelig… Det vokser – og for mig på overraskende vis – så bliver det større end alle andre planter… Gud, dit rige – større for et menneske end alt andet? Åh ja, jeg ved det jo… for mig selv…

Åh Gud, smelt mig sammen med sennepsfrøet… Lad mig være som et sennepsfrø… lad det, som ser så småt ud – blive som det store træ – næring fra dig, hvile i dig, tryghed hos dig, vækst hvor du er… alt det, som du vil give et menneske… Åh Gud, lad mig få lov at dele… må dit rige vokse, fordi du er i mit liv!

(Bibelteksten er fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *