At have tillid

Du behøver ikke overveje først – gå til Jesus!

Med stort set alt andet vil man ellers sige, at vi skal overveje først? Men nej – kom til Jesus med det samme – uden halve eller hele beslutninger – uden at du har tænkt dig igennem det hele… Bare kom!

Faktisk har jeg lige en temmelig dårlig historie på, at Josva og hans folk ikke gik til Gud først. Det var da gibeonitterne bedrog dem til at indgå en pagt med dem. “Så tog mændene imod noget af deres mad, uden at de rådspurgte Herren. Josva lovede dem fred og sluttede pagt med dem” (Jos 9,14-15). Uden at de rådspurgte Herren! De løb foran Gud. Derfor skete noget, der ikke skulle have sket.

Men det gode eksempel er kong Joshafat, som var angrebet af moabitterne og ammonitterne. Der skete dette: “Der kom nogle og fortalte Joshafat: ‘En stor hær er på vej mod dig,’ ” “Da blev Joshafat bange; han vendte sig til Herren for at søge ham” (2 Krøn 20,2.3).

Med det samme. Og uden at have et forslag om, hvad Gud skulle gøre: “Vi ved ikke, hvad vi skal gøre, men vores øjne er rettet mod dig” (vers 12).

Ingen forslag. Nogle gange tror vi, at vi skal bede om en løsning, vi kender…

Faktisk er Joshafat i det meste af sin bøn optaget af, hvor fantastisk Gud er!

Lad os kopiere Joshafat! Se på Gud! Gå til Gud uden at ane ud og ind – og prise Gud for den, han er! Gud tænker og handler meget bedre end os! Og han giver os fred – imens han selv tager kampen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *