At være elsket

Nikodemus kom til Jesus – gør du det samme!

Disciplen Johannes havde været ved foden af Jesus’ kors lige til det sidste. Måske havde Nikodemus også været i nærheden, i al fald var han der, da Jesus’ døde legeme skulle tages ned af korset.

Johannes skriver: “Også Nikodemus kom; det var ham, som tidligere var kommet til Jesus om natten” (Joh 19,39). Måske var det ved korset, at de to mødtes første gang? Troen var vokset i Nikodemus siden det natlige visit. Og nu var han klar til at gå offentligt med sin passion for Jesus, med sin tro.

Og på et tidspunkt har han delt sin historie med Johannes, så Johannes senere kunne skrive den. I mine tanker kan jeg høre sådan et vidnesbyrd fra Nikodemus’ hjerte…

Johannes, Jesus er virkelig Messias. Han måtte dø på et kors! Sådan er historien jo fortalt i skrifterne. Og Jesus fortalte mig det – han vidste, at når jeg så det ske, så ville min tro eksplodere indeni mig. Jesus sagde:

“Og ligesom Moses ophøjede slangen i ørkenen, sådan skal Menneskesønnen ophøjes, for at enhver, som tror, skal have evigt liv i ham” (Joh 3,14-15).

Det er jo det, vi ser foran os. Dengang israelitterne blev bidt af slangerne, så bad Gud Moses hænge en slange på en stav – og når de så på den, så blev de reddet. Frelst. Nu er det Jesus, der hænger der – ja, og han bærer al synden – og så kan vi blive frelst! Vi er frelst, Johannes! Jeg er frelst, for Jesus sagde videre til mig den nat:

“For Gud sendte ikke sin søn til verden for at dømme verden, men for at verden skal frelses ved ham” (vers 17).

Og vi tror, Johannes, vi tror! Jesus har givet os alt det, der skal til, for at vi kan tro på ham! Elskede Jesus, han har forberedt os på dette – så det ville blive til mere tro!

Og sådan gør Gud i dit og mit liv! Kom til ham – se på ham – bliv ved med at se – og Jesus vil gøre alt, hvad der skal til, for at troen svulmer i dit hjertet! Han vil forberede dig på alt, der kommer. Du er elsket så højt – og når du har Jesus, har du det evige liv dit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *