At være elsket

Fra uro til jublende ro

Hvad giver dig uro indeni?

En opgave, du skal løse i morgen? Hvordan din fremtid bliver med en/din ægtefælle? Dit helbred? Din økonomi? Valg, du skal træffe? Dumheder du har gjort? Er din uro måske bundet op på dybere følelser – er jeg nu god nok? Magter jeg det? Er jeg elsket?

Uanset hvilken uro du kan genkalde dig… så tænker jeg, at disse skønne ord kan tale ind i din uro: “Så vil I mærke den ro der kommer fra Gud” (ApG 3,20). Forjættende. Skønt. Frigørende. Livgivende. En hvile hvoraf der kommer energi. Et afsæt for noget større – kan jeg godt mærke…

Guds ro i mit hjerte. Det er da at falde til ro. Al jag efter “noget mere” eller efter at “være noget mere” smelter… Ro… og heraf jublende glæde. Bare glæden over at være – med ham!

Den ro kommer efter et , som kommer efter denne opfordring: “Men nu opfordrer jeg jer til at tage afstand fra det I har gjort, og omvende jer til Gud så I kan få jeres synder tilgivet” (vers 19).

Det giver ro at slippe alt mit – og tage imod hans. Ja, og hvilken ro er det ikke at vide, at alt skramlet er taget og tilgivet! Jeg er ikke mine fejltrin – jeg er hans nåde!

En ro – som når jeg med lukkede øjne mærker solen bage mig… en ro – som når jeg omsluttes af havet og mærker sandet mellem tæerne… en ro – som når jeg cykler igennem det åbne landskab, mens øjnene indsuger hans skaberværk…

Sanseindtryk… som Gud giver mig, imens han fortæller mig, at han er… Ordene fra hans bog bliver foldet ud i sammensmeltningen med sanseindtrykket: Han er lige her! Jeg er så sandelig i hans ro med en dyb jubel… ordet “uro” finder ingen genklang i mine sanser… for mine sanser er bare fyldt af ham og med hans…

Ja, i tillid synger mit hjerte i overgivelse til ham! Hans vej igennem det hele er god… jeg har ingen ønsker om selv at finde en vej… ingen ønsker om at bestemme…

Du har omvendt mit hjerte, Gud… mit hjerte slår for dig… jeg elsker dig! Tak, at du lige nu fylder mig med alt dit, min elskede. Det flyder over i jubel… fra den ro, som er din!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *