At blive brugt af ham

At være større for at kunne tjene mere

Jesus vender ting på hovedet: “Den, der vil være stor blandt jer, skal være jeres tjener” (Mark 10,43). Det store ligger i at kunne tjene. Og tjeneren tænker vi ofte på som værende den lille…

Mange mennesker drømmer om at være store. Men ikke ved at tjene, men derimod ligesom Lucifer, “Jeg stiger op over skybankerne, gør mig lige med den Højeste” (Es 14,14). At være øverst.

Og der er ikke noget forkert i at være øverst… størst…

Vi finder en interessant kontrast her i 1 Mosebog. Nogle vil bytte et højt tårn, de siger: “Lad os bygge en by med et tårn, som når og til himlen, og skabe os et navn, for at vi ikke skal blive spredt ud over hele jorden” (11,4). De ville være store, de ville skabe sig et navn, de var egenrådige. Ikke Guds plan. Og han spredte dem.

Kapitlet efter læser vi om, at Gud skaber et folk, begyndende med Abraham: “Jeg vil gøre dig til et stort folk og velsigne dig. Jeg vil gøre dit navn stort, og du skal være en velsignelse” (12,2). Gud gjorde ham stor, Gud gjorde hans navn stort, Gud ledte dem. Det var Guds plan.

Forskellen på de to historier: Om mennesker gjorde eller om Gud gjorde. Og om det var for ens egen skyld eller for at være til velsignelse.

Bed gerne Jabes’ bøn: “Gid du vil velsigne mig og gøre mit område stort, gid din hånd må være med mig” (1 Krøn 4,10). Det er godt, at Guds gerninger og velsignelser kommer længere ud! Det er godt at være stort i hans – og i det at tjene andre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *