At være elsket

Hvem vil du invitere, så de kan møde Jesus?

Han havde formodentlig været betaget af Jesus længe. Det han hørte om Jesus, tiltrak ham. Jesus forkyndelse rørte ham. En længsel var vågnet og vokset i ham. Så – han var så klar!

Ånden havde naturligvis vist Jesus, at Levi Matthæus var klar! Levi Matthæus var tolder. En, man så ned på. Ja, foragtede. Han samarbejdede med romerne, han var rig – måske endda også på uærlig vis.

Men Levi Matthæus var så klar til Jesus i sit liv. Og Jesus kom lige hen til toldboden, kiggede på ham og sagde: “Følg mig!” Og Levi Matthæus “lod alt ligge og rejste sig og fulgte ham” (Luk 5,27-28). Han var klar til at sætte Gud først og slippe sit indbringende job.

Levi Matthæus var begejstret for Jesus! Og han kendte mange, som han ønskede også skulle lære Jesus at kende. Så – han holdt en fest… “Så holdt Levi en stor fest for ham i sit hus, og en mængde toldere og andre sad til bords sammen med dem” (vers 29). Vennerne og kollegerne skulle møde Jesus!

Hvilke venner og kolleger har du, som du kan invitere hjem, så de kan møde Jesus? … Eller er der nogle udstødte og foragtede, som du kan åbne dit hjem for, hvor de kan møde Guds kærlighed?

Der var nogle, der blev forargede over, at Jesus var sammen med dem – toldere og syndere. Det var “farisæerne og deres skriftkloge [som] gav ondt af sig” (vers 30). Men for Jesus var det ret enkelt: “De raske har ikke brug for læge, det har de syge. Jeg er ikke kommet for at kalde retfærdige, men syndere til omvendelse” (vers 32).

Jesus kom med stor glæde til dem, der havde behov for ham. Med den samme store glæde vil han møde dine behov. Og så kalder han dig til at invitere andre hjem, som har behov, så de også kan møde Jesus.

Hvem vil du invitere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *