At have tillid

Kan man vælge Gud fra?

Josua sagde det sådan: “Men hvis det er jer imod at dyrke Herren, så vælg i dag, om I vil dyrke de guder, jeres fædre dyrkede på den anden side af floden, eller amoritternes guder, i hvis land I bor. Jeg og mit hus vil tjene Herren” (Jos 24,15).

Gud kan kun tilbedes med hjertet. Vi må vælge Gud, fordi vi vil ham – med hjertet.

Og Gud er uendelig nådig – han lader os vælge, om vi vil ham. Til trods for at det har dødelige konsekvenser at vælge ham fra.

For Gud er selve livets kilde: Hvis vi ikke er koblet til ham, har vi ikke liv. Gud er kærlighed, og “vi elsker, fordi han elskede os først” (1 Joh 4,19), hvis han ikke er i vores liv, kan vi ikke elske.

Åh, ser du det også: Masser af mennesker har noget af Gud i deres liv, uden at de ved det. Nemlig, på forunderlig vis arbejder Gud ‘under cover’ på uendelig mange måder, for at mennesker skal drages til ham. “I tidligere tider har Gud ladet hedninger gå deres egne veje, og alligevel har han vidnet om sig selv gennem sine velgerninger ved at give jer regn fra himlen og frugtbare årstider, ved at mætte jer og ved at fylde jeres hjerter med glæde,” siger Paulus (ApG 14,16-17). Gud viser sin kærlighed til mennesker!

Men han respekterer, at mennesker kan vælge ham fra. Adskillelse. Og en dag betyder det død. Evig død. Evigt ingenting. Det er konsekvensen.

Og det er ikke ondt. Det er nådigt. Det er det bedst mulige – for Gud går aldrig på kompromis med det frie valg.

Og der kommer igen en verden, som kun er god. Sådan som Gud ville det fra start. Hvor alle er der, fordi de vil det.

Åh Gud, jeg ønsker, at mange flere må erkende din fantastiske kærlighed – og vælge dig til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *