At være sammen med ham

Gud lader lyset skinne ind i dit hjerte

“Thi Gud, der sagde: ‘Af mørke skal lys skinne frem,’ han har ladet det skinne i vore hjerter til oplysning og til kundskab om Guds herlighed på Jesu Kristi ansigt” (2 Kor 4,6).

Da Gud sagde: “Der skal være lys!” (1 Mos 1,3), så var der næsten ingenting. “Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet” (vers 1) – men også der var Gud! “og Guds ånd svævede over vandene.”

Sådan er dit liv måske nogle gange? Tomt, øde, mørkt? Men fortvivl ikke – for Gud er også lige omkring dig! Og han kan bringe lys lige ind i dit mørke!

Og det vil han – tag i tro imod ham – kig på ham – og så vil han lyse ind i dit liv, dag for dag.

Når du ser på ham, så sker der noget med dig – ja, så forunderligt som det end kan lyde, så forvandles du til at ligne ham mere. Ikke fordi du gør det – du kigger blot – men Helligånden gør det, når du ser på Jesus!

Det er så stort – langt ud over, hvad vi forstår. Og jeg vil dele et vers nu, som jeg holder utrolig meget af – i tre oversættelser, som du kan summe lidt over sammen med Gud – hvad han vil sige til dig. 2 Kor 3,18:

“Og alle vi, som med utilsløret ansigt i et spejl skuer Herrens herlighed, forvandles efter det billede, vi skuer, fra herlighed til herlighed, sådan som det sker ved den Herre, som Ånden er” (Bibelen 1992).

“Og alle os der har fået fjernet sløret for vores ansigt, kan nu se Guds stråleglans afspejle sig i os. Vi bliver forvandlet så vi kommer til at stråle mere og mere. Det skyldes alt sammen Helligånden” (Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk).

“Alle vi, som har fået sløret fjernet, kan nu se hans herlighed – med de begrænsninger, der hører det jordiske liv til – og den herlighed sætter sit præg på os, så vi forvandles til lighed med ham, efterhånden som vi modtager fra hans Ånd, og det går fra herlighed til endnu større herlighed” (Bibelen på hverdagsdansk).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *