At være sammen med ham

Husk – det er onsdag – og alt skal ikke løses i dag

Paulus sætter også ord på den hårde del af virkeligheden – lidelser.

“Så sandt som vi lider med ham [Kristus] for også at herliggøres med ham.”
“Jeg mener nemlig, at lidelserne i den tid, der nu er inde, er for intet at regne mod den herlighed, som skal åbenbares på os”
(Rom 8,17-18).

Noget nu – noget en gang.
Det hårde nu – og en gang kommer alt det gode.
Og ja, selv det hårde nu – vil vi en gang regne for ingenting.

Men hvordan hjælper det os nu? Nu, hvor vi står i lidelserne, alt det hårde, det som vrider enhver tåre ud af os og giver os søvnløse nætter?

Tænk på herligheden – en gang. Åh jo, det hjælper da at kende den store kontekst: At vi er i en syndig verden nu, som er fyldt med lidelse – og at det en dag er slut. Overstået. Aldrig mere. Tak og lov for det!

Men når man står i det…? På en helt almindelig onsdag og bare skal finde ud af at leve sit liv?

Helligånden. Helligånden er os nær på en helt almindelig onsdag!

“Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os” (vers 26).

Og det hjælper – på en helt almindelig onsdag. Ja, det hjælper faktisk at stoppe op og tænke: I dag er det onsdag, det er ikke det hele jeg skal løse eller finde ud af i dag. Gud er her. Han har sine hænder om mig. Han går i forbøn for mig. I dag – på denne onsdag…

Ha’ en god onsdag! Du er i Herrens hænder! Helligånden er i forbøn for dig!

2 kommentarer

  • Wenche Olga Frydenberg

    ja, så sant.. det tenkte jeg på i dag også. sånne dager der en er så trøtt og sliten at en ikke engang klarer å tenke hva en skal ha til middag, og vips kom Ånden meg til hjelp: Lag deg en omelett. Det skjer hver dag at jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre når jeg har det travelt med så mye ulike og vips så har Ånden sagt: begynn i den ene enden med veggene. Og da går det nesten helt av seg selv.. så alt makter jeg i Han som gjøre meg sterk. . Takk Jesus..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *