At være elsket

Mærker du modløshed – tag imod hans fred

Modløshed er en dræber. Det fandt jeg Bibelens ord på.

Det begyndte i Ord 18,14: “En mands livsmod får ham til at udholde sin sygdom, men hvem kan bære modløshed” – nej, modløshed er ubærligt – livsmodet er også vores livsgnist.

Jeg slog ‘modløshed’ op i Bibelen online. “Glad hjerte giver venligt ansigt, med lidelse i hjertet følger modløshed”, “Glad hjerte giver godt helbred, modløshed udtørrer knoglerne” (Ord 15,13; 17,22), og det vinder genklang i mig – ja, ‘modløshed’ handler om mit hjerte. Modløshed kommer af det, som gør allermest ondt…

Men Gud ser dig i din modløshed: “Det er den hjælpeløse, jeg ser til, den modløse og den, der skælver for mit ord” (Es 66,2). Og Jesus siger til dig: “Fred efterlader jer, min fred giver jeg jer; jeg giver jer ikke, som verden giver. Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst!” (Joh 14,27). Jesus giver dig fred i dit hjerte – fred – lige fra sig selv! – i stedet for modløsheden.

Så kig på ham – ikke på det, som kan gøre dig modløs – det er måske pointen i dette ordsprog: “Viser du dig modløs på nødens dag, svækkes din styrke” (Ord 24,10). Du inviteres til ikke at stoppe ved din modløshed – men til at se på ham, som er din styrke.

For uanset hvad du står i, så vil Gud hjælpe dig og tage sig af det. Han kan tilmed lade dem, som er imod hans planer blive ramt af modløshed: “Jeg vil sende modløsheden foran dig, og den skal drive hivvitterne, kana’anæerne og hittitterne bort foran dig” (2 Mos 23,28). Sammen med ham behøver du ikke rammes af modløshed.

For når du står sammen med ham i hans plan for dig – så står du sammen med en, der aldrig bliver modløs, og som har al styrke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *