At være elsket

Betyder det noget, hvem du elsker du mest?

Hun fortalte sit vidnesbyrd og hendes bøn om, at Gud måtte finde en mand til hende, som elskede Gud mere, end han elskede hende.

Med disse ord i tanke: “Vi elsker, fordi han elskede os først” (1 Joh 4,19), så lyder det faktisk enormt trygt med sådant et ægteskab. Hvis begge kobler sig tæt til Gud – så må kærlighedens kilde flyde stærkt i deres liv – og hermed må kærligheden dem imellem have de bedste betingelser for at blive stærk!

Ja, og i virkeligheden er der jo ikke nogen kærlighed – uden Gud…

Så også der, hvor vi ser mennesker elske – der ikke kender Gud – så er de alligevel rørt af Gud.

Havde Abraham ofret Isak, hvis han ikke havde elsket Gud mest? Aldrig. Og så kan man faktisk stille spørgsmålet, hvis han ikke havde villet ofre Isak, havde det så været for sin egen skyld eller for Isaks skyld?

Ja, jeg ved det, det er et lidt bizart spørgsmål… Men med historien som den er, så er vi ikke i tvivl: Abrahams kærlighed var af guddommelig karakter – både hans kærlighed til Gud og til mennesker – for uden den guddommelige kilde, så havde han aldrig været i stand til at gøre, hvad han gjorde…

… så havde han aldrig været i stand til at elske, som han gjorde…

Det betyder rigtig meget, hvem vi elsker mest!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *