At være elsket

Han gav alt for kærligheden

Han elskede så højt, at han var klar til at give alt for kærligheden – og så tog Abraham af sted for at ofre Isak, som Gud havde bedt ham om!

?

Vildt!

Hvad handler det om? Hvem elskede Abraham?

Abraham elskede Gud, og han kendte ham så godt, at han ikke var i tvivl om, at det var Gud, som sendte ham af sted for at ofre Isak. Og Abraham gik. Fordi han elskede.

Men – elskede Abraham da ikke Isak? … Hvad mærker du i dit eget hjerte? … Løftets søn… som han havde ventet på så længe… Far. Eller hvis du er mor. Wau, jeg er sikker på at han elskede Isak vildt højt! At hvert skridt skar i hans hjerte! At han næsten ikke kunne holde ud – at elske så meget – kærligheden til Gud… kærligheden til hans søn…

Hvem elskede Gud i grunden?

Ja, hvad ville Gud i grunden fortælle os om kærligheden med denne historie? En kærlighed – så vild og voldsom… Betyder kærlighed til Gud da virkelig, at vi skal ofre vores børn som brændofre? Næh: “Læg ikke hånd på drengen, og gør ham ikke noget,” (1 Mos 22,11) sagde englen, da Abraham stod med kniven i luften klar til at slagte sin søn.

Men hvorfor så dette bizarre optrin? “Nu ved jeg, at du frygter Gud og end ikke vil nægte mig din eneste søn” (vers 12). Men hvorfor Gud? Hvorfor, når du nu bare kunne læse Abrahams hjerte?

Måske vidste Gud, hvad der var i Abrahams hjerte. Men måske vidste Abraham det ikke, før han havde gået skridtene…

Gud ønsker at vise os, hvor stor og stærk kærligheden er…

“For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, man have evigt liv” (Joh 3,16).

“Da Abraham så op, fik han øje på en vædder, som hang fast med hornene i det tætte krat bagved. Abraham gik hen og tog vædderen og bragte den som brændoffer i stedet for sin søn” (1 Mos 22,13).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *