At være sammen med ham

I tårer og længsel – han er lige her!

Hun græd. Hun savnede Jesus. Men Jesus var lige der. Men hun så ham ikke gennem tårerne.

Sker det for os? Sker det nogle gange, at vi græder – og så ser vi ikke, at han er lige ved siden af os… For det er jo sådan, det er… Han går aldrig væk! Han er her, nu, for dig!

“Maria stod udenfor ved graven og græd” (Joh 20,11) – Jesus var jo død. Der var god grund til at græde. Hun er optaget af, at han ikke er her – for “som hun nu stod der og græd, bøjer hun sig ind i graven og ser to engle i hvide klæder sidde dér, hvor Jesu legeme havde ligget, én ved hovedet og én ved fødderne” (vers 11-12).

Det var anderledes, end hun forventede. Han var væk. Og hun græd. Hun huskede intet om hans løfter om, at han ville opstå…

Sker det for os? At vi midt i tårer og uro glemmer hans løfter… Kan vores forventninger lukke vores øjne for, at han er i gang med noget, der er meget større…

“Kvinde, hvorfor græder du?” (vers 13) spurgte de. Lidt efter vender hun sig om – “og hun så Jesus stå dér, men hun vidste ikke, at det var Jesus” (vers 14) – nej, for hun forventede ikke en levende Jesus, men en død Jesus. Og hendes tårer fyldte hendes øjne, så hun ikke så rigtigt…

“Jesus sagde til hende: ‘Kvinde, hvorfor græder du? Hvem leder du efter?” (vers 15) – og hun tror, det er havemanden, og at han måske har flyttet Jesus. Først da Jesus siger til hende: “Maria!” (vers 16) bliver hun klar over, at det er hendes elskede Jesus!

Frygt ikke, kære du – Jesus er dig så nær… og om tårer blænder dine øjne og virkelighedens alvorlighed dit sind, så du ikke ser ham – så er han der! Og engle fra himlen er omkring dig, og vil hjælpe dig til at se ham. Og Jesus vil åbenbare sig for dig og sige dit navn, det vil sige røre dit hjerte, så du mærker, at han er hos dig.

Du som længes efter ham, leder og søger – du vil finde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *