At være elsket

Hun elskede ham – andre ville dræbe ham

Hun kom til ham, fordi hun elskede ham. Fordi han havde elsket hende først – og det havde kaldt al kærlighed frem i hendes hjerte.

Maria. I kærlighed kom hun med det kostbare olie, som hun hældte udover hans hoved.

Er det ødselt at elske? Judas sagde spidst: “Hvorfor er denne olie ikke blevet solgt for tre hundrede denarer og givet til de fattige?” (Joh 12,5).

Jesus mærkede kvindens kærlighed – ja, refleksionen af hans egen. Hans liv havde gjort forskel i hendes liv. Han tog imod hendes kærlighed: “Hvorfor gør I det svært for kvinden? Hun har gjort en god gerning mod mig” (Matt 26,10).

Historien fortælles imellem andre historier om Jesus. En anden type historier. Ikke kærlighedshistorier. I versene lige før Maria salvede Jesus, læser vi en af dem: “Da samledes ypperstepræsterne og folkets ældste i gården hos ypperstepræsten, der hed Kajfas, og de enedes om at gribe Jesus med list og slå ham ihjel” (vers 3-4). Og i versene lige efter Maria salvede Jesus, står der: “Da gik en af de tolv, han, som hed Judas Iskariot, til ypperstepræsterne og sagde: ‘Hvad vil I give mig for at forråde ham til jer?’ De talte tredive sølvpenge op til ham. Og fra da af søgte han en lejlighed til at forråde ham” (vers 14-16).

Jesus vidste det hele. Deres had. Deres egoisme. Og midt i det hele mærkede han Marias kærlighed. Det var ikke ødselt. Hun havde blot taget imod Guds kærlighed i sit hjerte.

Og Jesus fortsatte sit forsvar af hende med ordene: “De fattige har I jo altid hos jer, men mig har I ikke altid. Hun har hældt denne olie ud over mit legeme som en forberedelse til min begravelse” (vers 11-12).

Tag imod Jesu kærlighed – mens du kan. Elsk – mens du kan. Det er altid det vigtigste. Det er aldrig ødselt. Tænk at kunne varme og glæde Jesus’ hjerte – fordi du elsker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *