At være elsket

Vær ikke bekymret – det hviler ikke på dine skuldre

Ja, men sådan føltes det.

Tankerne om en bestemt ting blev til bekymringer – som hvilede på mine skuldre.

Sådan gik jeg i seng. Mærkede uroen. Greb ud efter min aftenandagtsbog. Og med det samme jeg åbnede den, kunne jeg sige: Tak Gud! Overskriften var: Vær ikke bekymrede.

Og det var lige, hvad jeg selv havde tænkt: Vær ikke bekymret! Det er Guds.

Men hvor var det godt at mærke, at han også sagde det til mig. Hvor var det godt at mærke ham som en far, der er til stede og som med kærlig stemme siger til mig: Vær ikke bekymret!

Jesus siger: “Sælges ikke to spurve for en skilling? Og ikke én af dem falder til jorden, uden at jeres fader er med den. Men på jer er selv alle hovedhår talt. Frygt derfor ikke, I er mere værd end mange spurve” (Matt 10,29-31).

Når bekymringen kradser – så tænk på Gud som din far; den mest omsorgsfulde og kærlige far. Og tænk på at den far er i himlen, han kan alt, han har styr på alt – og han handler til bedste for det, du bekymrer dig om… Ja, i virkeligheden har han meget mere omsorg for det, end du har…

… lidt vildt at det kan lade sig gøre, ikke? … ikke en spurv falder til jorden… dine hovedhår er talt…

Så – vær ikke bekymret. Det hviler ikke på dine skuldre men på hans… Og han skal nok invitere dig ind, så du kan gøre din del… hvis der er sådan en del… Men lige nu: Overgiv det til ham, giv slip!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *