At være elsket

Vil du vide, hvordan du bliver lykkeligere?

Ja, hvem vil ikke gerne være lykkelig? Det er dejligt at være glad… og hvem bryder sig om tristhed, rastløshed, smerte, tårer…

Mange liv i denne verden leves i jagt på lykken… Trangen til at føle sig godt tilpas… Måske endda flugten fra det som ikke er rart… Det kan tilmed være så stærkt i os, at vi er klar til at gøre noget, hvor der følger dårlige konsekvenser i fremtiden med – blot for at føle lykken nu og for at undgå ubehaget nu…

Nogle gange ser vi lykken hos andre – eller vi forestiller os den… og glemmer at tage den op selv…

Jeg ved ikke hvilken slags kvinde, det er, som råbte dette til Jesus: “Hvor må din mor være lykkelig. Hun har både født dig og ammet dig” (Luk 11,27), og heller ikke hvad der lå bag hendes råb. Men jeg synes, at Jesu svar er vidunderligt:

“Ja, men de der hører hvad Gud siger, og holder fast ved det, er endnu lykkeligere” (vers 28).

Og det er jo mig! Jesus rækker det lige ud til mig! Han fortæller mig, hvordan jeg bliver endnu lykkeligere, ja lykkeligst, ja, altid med kilden til lykke lige foran mig!

Og ja, jeg ved det! Jeg ved, at når jeg hører i mit hjerte, at Gud elsker mig, og holder fast ved det – uanset hvad jeg føler – så bliver det til en glæde, der fylder mig. Eller når jeg hører, at han fortæller, at han har styr på det – så giver det mig en fred og en glæde, som smelter mine bekymringer.

At være glad og bekymringsfri på den måde – det er lykkeligt! Ja, lykkeligst!

For at det sker og er en virkelighed i mit liv, så er det min erfaring, at jeg må høre hans ord igen og igen… Jeg kan bare ikke leve i dag på det, jeg hørte i går… Jeg kan kun mærke, at han elsker mig, hvis han er mig nær – nu! Og heldigvis – det er han!

Halleluja – tak Jesus!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *