At være elsket

Når dårlige ting vælter ned over dig…

Mennesker kan være hårde mod mennesker. Måske er det lidt hendes egen skyld? Sådan som de lever, er der ikke noget at sige til det…

Åh ja, vi gør dumme ting… som har konsekvenser…

Men vi finder ikke denne logik i verden: Det går godt for gode mennesker, det går dårligt for onde mennesker.

Jesus slår det fast med to begivenheder: “På den tid kom nogle og fortalte ham om de galilæere, hvis blod Pilatus havde blandet med blodet fra deres offerdyr. Og han sagde til dem: ‘Mener I, at de var større syndere end alle andre galilæere, siden det gik dem sådan? Nej, siger jeg, men hvis I ikke omvender jer, skal I alle omkomme ligesom de. Eller de atten, som tårnet i Siloa styrtede ned over og dræbte – mener I, at de var mere skyldige end alle andre i Jerusalem? Nej, siger jeg, men hvis I ikke omvender jer, skal I alle omkomme ligesom de’ ” (Luk 13,1-5).

Hvad siger Jesus til os? Pakket ind i de konkrete begivenheder, hører jeg, at han siger, at onde ting sker i denne her verden – og de rammer ‘gode’, såvel som ‘onde’ – og på den store klinge kan vi ikke gøre ‘fra eller til’ i forhold til det – for verden er under Satans herredømme. Men så løfter han vores blik til den store scene – hvor vi virkelig kan gøre ‘fra eller til’ – vi må omvende os! For hvis vi ikke omvender os, så ender det ondt – med vores evige død.

Omvender vi os – så sker også det forunderlige: “Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud” (Rom 8,28). Nej, der sker ikke kun godt, men Gud evner at pakke alt, hvad vi møder vi vores liv, ind i hans velsignelser.

Altid er du elsket af ham – uanset hvad der sker i dit liv. Altid velsignet – uanset at noget er svært og gør ondt. Hvil i det. Læn dig ind til ham. Bed ham åbne dine øjne, så du ser velsignelserne; dit hjerte, så du mærker hans kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *