At være elsket

Hvem Gud er – det stopper aldrig!

At få beskrevet Gud – det stopper aldrig! Men – jeg har rigeligt til at spørge dig: Tror du, at han elsker mig? Men hør først, hvad jeg kan fortælle dig.

Han fortæller mig, at han har skabt mig. At han er Lammet, som døde for mig. Han er den gode hyrde, som altid passer på mig. Han er den kærligste far, som altid favner mig som sit elskede barn. Han er som en pottemager, der bliver ved med at forme mig, lerklumpen, indtil det bliver så smukt, som kun han kan lave det. Han er lægen, der helbreder mig. Han er kærlighed, og kan ikke andet end at handle i kærlighed overfor mig.

For at nævne nogle stykker…

Kan man sige, at det er at elske, at man dør for en anden? Er det at elske, at passe på en?

Tænker du, at ham som er kærlighed, kan andet end elske mig?

Mon ikke den del faktisk er ret indlysende: Jesus elsker mig! Man kan simpelt hen ikke handle på den måde uden at elske!

Spørgsmålet er så, kan jeg tro på, at den historie er sand? Kan jeg virkelig have tillid til, at det er sådan? At han er sådan?

Tja, det faktuelle – det kan fortsætte uendeligt. Johannes sagde: “Der er også mange andre ting, Jesus har gjort; hvis der skulle skrives om dem én for én, tror jeg ikke, at hele verden kunne rumme de bøger, som så måtte skrives” (Joh 21,25). Og Johannes har valgt at skrive noget af det: “Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn” (Joh 20,31).

Så du det i teksten: Tro!? Du må tro! Du må læse Johannes Evangeliet – for Johannes har skrevet det, for at du skal tro! Og ja, vi kan lægge hele Bibelen til – en beretning, et vidnesbyrd, en åbenbaring – for at du skal tro! Tro sandheden om ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *