At være elsket

Sig tak i de søvnløse nætter…

Hvad gør man med de nætter, hvor man sover dårligere…? Det er nemt at blive enige om, at det er mægtig træls, hvis man ikke kan sove, når man ligger i sin seng – for at sove…

Og der er såmænd nok at frustreres over i denne ufrivillige søvnløse tilstand… At man ikke har energi til det dagen efter for eksempel, eller også bare at løsningen af udfordringer sjældent er så glidende i den tilstand…

Så hvad gør man? Jeg fandt disse salmevers:

“Det er godt at takke Herren
og at lovsynge dit navn, du den Højeste,
at forkynde din godhed om morgenen
og din trofasthed om natten”

(Sl 92,2-3)

Ja, tak Gud! Bed! Når du ikke kan sove…

Måske hjælper det faktisk også på at falde i søvn igen… For når vi takker Gud, fyldes vi af glæde – måske i stedet for frustration. Vores fokus på hans trofasthed gør, at vi kan slappe af, fordi han har styr på det.

Og – der er jo altid noget at takke for… Måske kan du takke for, at du ikke også i tillæg er syg eller har ondt, at du ikke er vågen, fordi et barn har kastet op ud over alt sengetøjet, og nu skal du skifte det… Eller blot at din seng faktisk er ret god, og dit kvarter trygt og stille… Eller at der uanset din manglende søvn kommer en ny dag…

Eller som der står: Tak ham! Tak ham fordi han elsker dig så højt! For alt det han gør for dig! Tak ham, fordi han er! I alle øjeblikke af dit liv…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *