At være sammen med ham

Bøn – sådan skal du (ikke) gøre!

Ja, Jesus fortæller om bøn i kontrast. Først: Dette skal du ikke gøre – og så: dette kan du gøre.

Brug ikke bøn som en måde, hvor du bliver set at mennesker. Det har slet ikke noget med bøn til Gud at gøre, siger Jesus. I stedet siger han: “Men når du vil bede, så gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din fader, som er i det skjulte. Og din fader, som ser i det skjulte, skal lønne dig” (Matt 6,6).

Bøn handler ikke om, at du skal have sagt en masse ord til Gud, forklaret det hele måske eller foreslået ham, hvad han skal gøre. Som om at lange, omfattende bønner med mange ord er bedre end de små, korte (og hjælpeløse…). Nej, for “jeres fader ved, hvad I trænger til, endnu for I beder ham om det” (vers 8).

Det er ham, du kommer til. Ham, som ved, hvordan du har det – lige nu. Ham, som ved, hvad du har brug for. Så – hvad skal du så i grunden bede om, når han godt ved, hvad du har brug for?

Jesus giver os Fadervor. Bønnen, som i første halvdel vender vores blik mod vores kære Fader i himlene. Og bagefter lægger alt vores frem, enkelt og tillidsfuldt.

Bøn – at være sammen med far. Far, som allerede ved… men som elsker at være sammen med dig… Som vil lønne dig, når du kommer… Ja, det gør forskel, at bede – Gud giver dig måske noget, som du ikke forventede at få – men som, han ved, vil glæde dit hjerte. Han svarer på dine bønner – bedre end du måske forestillede dig…

2 kommentarer

  • Lis

    Takk for den andakt, tror det er et viktig poeng, at det Gud ønsker er å være sammen med oss, fantastisk at Han ønsker å være nær oss så vi skal få lov å å bli kjent med Ham og lære av Ham. En fantastisk Gud vi har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *