At være elsket

Her bliver ingen hængt ud

Nå?! Ja!

Kvinderne i Jesu stamtavle er nemlig ikke historier om menneskers fejltrin, men om Guds nåde. Punktum. For sådan er det.

Sådan er historien om Jesus: Historien om nåde!

Den er så stor og stærk – at uanset hvad der er i dit liv – så er Jesus klar til at stå side om side med dig.

Okay, hans forhold til din synd er anderledes end alle andres. Andre reagerer typisk på en af to måder: Enten ser de ned på dig. Eller også skubbes din synd væk, gemmes væk, så du fremstår ok.

Jesus trækker den frem i lyset – og så tilgiver han dig.

Hjælp! Mega grænseoverskridende. Øh, hvordan skal det dog gå…?

Men sagt på en anden måde: Jesus arbejder ikke i mørket, og han har ikke tildelt dig et liv, hvor du skal gå og putte med noget i mørket. Og hans tilgivelse er lig med forløsning og frisættelse – og i hans verden er det sådan, at synd, som er gjort op, betyder ikke noget. Den er væk. “Du kaster alle vore synder i havets dyb!” (Mika 7,19).

Sammen med ham betyder tilgivne synder – ingenting! Så – ikke grund til at prale med dem – for de er ingenting. Ingen grund til at frygte, at andre kommer til at kende til dem – for de er ingenting!

Og nej, Gud hænger ikke ud. Masser af synder bliver mellem ham og den enkelte. Sammen facer han og jeg dem. I lyset. Han tilgiver og forløser. Frisat møder jeg verden – dækket af hans nåde. Og det er det, der betyder noget: HAM!

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *