At modtage

Tingene ER omvendte og på hovedet

Historien om Jesus. Vi er stadig i Matthæusevangeliet kapitel 1. Har du lyst til at møde Gud?

Ja, det, jeg mener, er – ser du bare på historien om Jesus sådan ‘menneskeligt’, så går det galt. Altså, så er der rigtig meget, man simpelt hen kan få galt i halsen… Men ser du efter Gud…

Ja, ser du efter Gud – virkelig – lader du ham vise dig, hvad han har gang i – så ser du alt muligt forunderligt! Og menneskeligt set – så er rigtig meget af det: på hovedet.

Som nu Josef – han havde gang i det eneste fornuftige, og han “besluttede at skille sig fra [Maria] i stilhed” (Matt 1,19). Åndeløs spænding. Maria havde sagt, at hun var gravid ved Helligånden. Englene vidste, det var sandt. Men mennesket Josef vidste, at det eneste fornuftige var, at stoppe det forhold…

Men – så blandede Gud sig. Helt ind i Josefs liv. En engel viste sig for Josef i en drøm og sagde: “Josef, Davids søn, vær ikke bange for at tage Maria til dig som hustru; for det barn, hun venter, er undfanget ved Helligånden” (vers 20).

Vi kan gøre et af to: Forestille os den serie af forbehold og spørgsmål, der i udgangspunktet var i Josefs hoved – eller – vi kan tro!

Josef gjorde det sidste: Han troede. Alt det umulige flettede sig ind i hans helt personlige liv – og blev – ja, muligt! Og han var ikke i tvivl – det var Gud!

Vil du møde Gud? Så slip dine egne definitioner af, hvad der er op eller ned…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *