At være elsket

Kend dig selv – sammen med Gud

Gud elsker dig uendelig højt. Og Gud kender dig fuldstændig. Så det bedste sted at lære sig selv at kende, det er sammen med Gud.

Bedst? Hvad betyder det? Jo, det er fordi han kun ser på dig med kærlighed – ikke med fordømmelse. Han er nådig overfor din ‘trods’, og i alt ønsker han blot at sætte dig mere fri til at være den, han har skabt dig til at være: Elsket og blomstrende. Derfor er det trygt at kende sig selv sammen med Gud – det er sandt og aldrig farligt.

Og selv – kan vi ikke en gang kende os selv. Det kan godt synes mærkeligt – men sandheden er, at “hjertet er det mest bedrageriske af alt, det er uhelbredeligt, hvem kan gennemskue det?” (Jer 17,9). Vores eget syn påvirkes af så mange ‘stemmer’: Normer og vaner, lyst og frygt, mors stemme, kærstens stemme, ønsket om hvordan vi vil være, selvhad, stolthed og andres fordømmelse, med djævelens stemme flettet ind i så meget, som han formår…

Vi har brug for Guds stemme!

David erkendte, at Gud kendte ham fuldstændig. Det er så smukt udtrykt i salme 139:

“Herre, du ransager mig og kender mig” (vers 1).

I de næste vers folder det sig ud konkret: Gud er en, som ser dig! Du er aldrig overset eller glemt! Han ved, om du sidder eller står, dine tanker, om du går eller ligger, alle dine veje, hvad du vil sige – ja, alt. Og David siger: “Det er for underfuldt til, at jeg forstår det, det er så ophøjet, at jeg ikke fatter det” (vers 6). Det er nemlig trygt, det er at være favnet i kærlighed.

Og det sted beder David: “Ransag mig, Gud, og kend mit hjerte, prøv mig, og kend mine tanker, se efter, om jeg følger afgudsvej! Led mig ad evigheds vej!” (vers 23-24).

Det sted vil jeg også være – at kende mig selv – som Gud kender mig. Det er sandt, det er trygt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *