At være elsket

Derfor er du ensom – alle relationer er brudte

Hvis du føler ensomhed indeni – så er der en grund. Det begyndte dengang kærligheden blev erstattet af egenkærlighed, Guds fuldkomne vilje for mennesker blev erstattet af deres selvvilje, godt hjulpet af slangen, Djævelen.

Der, da Eva og Adam havde sluppet Gud og spist af frugten, da blev relationerne for altid brudte, og det ville fremadrettet være en kamp at opnå den nærhed, som vi mennesker hungrer efter. Ja, som vi er skabt til – “det er ikke godt, mennesket er alene” (1 Mos 2,18) – og vi mærker ensomheden, fordi vi er så alene.

Relationen til Gud var brudt. Mennesket var nu bange for ham, der er kærlighed. Bizart. Og grunden lå i mennesket selv. Det var mennesket, som havde trukket sig væk. Men nu måtte Gud også trække sig væk – de kunne ikke længere tåle at se hans renhed og lys i fuld styrke.

Menneskets forhold til sig selv var brudt. Det så nu sin nøgenhed. Det var skamfuldt. Det var usikkert. Mennesket måtte gemme sig bag noget.

Relationen mellem mennesker var brudt. De stod ikke længere samme sted, men skyldte skyld på hinanden. De så hinandens nøgenhed, sårbarheden krævede i virkeligheden mere kærlighed – og der var mindre. Egenkærlighed var den drivende kraft.

Relationen mellem mennesket og andre skabninger var brudt. Tillid blev erstattet af frygt.

Derfor ensomheden. Derfor er du ensom.

Men Gud er ikke væk! Han er klar til at mætte alt i dig med sig selv. Hans kærlighed – og hans nåde er uendelig. Og hans mål er at mætte dig. Begynd hos ham! Og så sker der også noget med dit forhold til dig selv og med dine relationer til andre.

“Vi elsker, fordi han elskede os først” (1 Joh 4,19).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *