At være sammen med ham

Jesus vil lede dig!

Nogle gange hører jeg menneskers udtrykke deres uro over, om Gud nu også leder dem. Det bliver nærmest en personlig ‘kamp’ for at finde og sikre Guds ledelse. Ja, en frygt for at gøre noget som helst – for er det nu Guds vilje…

Her for leden stoppede jeg op ved, at når Jesus kaldte mennesker – så sagde han ofte: “Følg mig!” (Joh 1,43). Han kalder dem ind til at blive ledt. For Jesus vil lede! Vores rolle er at følge.

Og han beskriver sig selv som en hyrde, der leder sine får: “Når han har fået alle sine får ud, går han foran dem, og de følger ham, fordi de kender hans røst” (Joh 10,4).

Han beskriver også, hvordan Helligånden virker i et menneskes liv: “Vinden blæser, hvorhen den vil, og du hører den suse, men du ved ikke, hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Sådan er det med enhver, som er født af Ånden” (Joh 3,8).

Tilsammen fortæller de mig en historie: Jeg kan være tryg i, at Gud vil lede mig… Man kan ikke forvente ret meget af får, vel? Billedet med vindens susen fortæller mig også, at jeg ikke skal ‘regne den ud’.

Men jeg skal kende hans røst! For det, der får mig til at følge ham i hans ledelse, det er, at jeg kender ham.

Så – helt enkelt – så tænker jeg, at det handler om, at jeg bruger tid sammen med Jesus. Læser om ham. Finder ud af, hvem han er, hvad han tænker, hvad han gør. Og så vil Ånden oversætte, hvad det betyder for mig i mit liv.

Hvil trygt – som et højtelsket får i hans arme – han slipper dig aldrig!

… og nu har jeg også fundet et billede til stykket… og kom til at smile ved tanken om, at Gud har også lært dyrebørnene at følge deres forældre… så han skal nok lære os, hvordan vi kan følge vores himmelske far!

2 kommentarer

 • Laila Nissen

  Kære Line.

  Jeg vil høre om du ikke vil lave en andagt bog mere ?
  Jeg er vild med din ( elsket af Ham) den er slidt op og jeg har brugt den til en gave til mange.
  Tak for den❣️

  Jeg ved jeg kan læse meget her på din hjemmeside, men savner en andagtsbog 😉

  Kh Laila

  • Line

   Kære Laila

   Tak for din dejlige feedback – Jeg er glad for, at vi deler noget, der betyder noget for os begge!

   Jeg har modtaget dit forslag – og vil bede og tænke over det – og se, om der åbnes en vej for det.

   kh Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *