At være sammen med ham

Fristelse…

Enhver fristelse handler om valget mellem vores vilje og Guds vilje. Som Jesus sagde: “ikke som jeg vil, men som du vil” (Matt 26,39).

Fristelsen består af kampen med en besnærende lyst, hvor djævelen begynder med at få os til at tænke, at noget er logisk eller at lysten er legitim…

Johannes omtaler tre ting, som frister os: “(1) kødets lyst, (2) øjnenes lyst og (3) pral med jordisk gods” (1 Joh 2,16).

Kødets lyst handler om, at vi giver efter overfor en stærk trang – og lukker ned for vores forstand.

Øjnenes lyst handler om, at vi bukker under for et uimodståeligt ønske om, at noget upassende folder sig ud.

Pral med jordisk gods handler om det, vi selv har og frembringer – at vi selv er noget og at vores egne gerninger har en overtrumfende betydning.

Det er stærke kræfter… og det eneste, vi kan gøre, er at gå til Gud. Øve os i at stå på hans ord i stedet for på vores egne vurderinger eller vilje.

Jesus søgte nærhed med sin far før dagen begyndte: “Mens det endnu var helt mørkt, stod Jesus op, og han gik bort og ud til et øde sted og bad dér” (Mark 1,35). Så han var tanket op, connected fra dagens begyndelse. Og når fristelsen kom stod han på et “Der står skrevet” (Matt 4,4) i stedet for på noget i sig selv. Jakob skriver: “I skal stå Djævelen imod, så vil han flygte fra jer” (Jak 4,7) – og vi kan ikke stå på noget i os selv. Men vi kan stå på Guds ord, på hans løfter om at være vores styrke, på hans udsagn i ordet i stedet på vores egne følelser eller vilje.

Herre, jeg overgiver mig til at stå på det grundlag, som du giver mig… lær mig hvordan i dag…

 

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *