At være sammen med ham

Kend Gud – som din første prioritet

Ja, nogle gange må man godt være lidt nærgående: Er det din første prioritet at kende Gud?

Og Jesus siger vel, at det at kende Gud må være vores første prioritet. Fx da bliver han spurgt om: ” ‘hvilket er det første af alle bud?’ Jesus svarede: ‘Det første bud er: ‘Hør Israel! Herren vor Gud, Herren er én, og du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og hele din sjæl og af hele dit sind og af hele din styrke’ “(Mark 12,28-30).

Det er jo skønt! Ja, jeg mener, at det første bud handler om en relation! Om at give Gud din tid. Lytte til hvad han siger. Lytte så meget, kende ham så godt – at du kun kan elske ham med alt, hvad du har og er.

Og Gud mener virkelig jeres relation! Han spørger dig – vil du mig, eller vil du mig ikke? I det andet bud står der, at du ikke må ha’ andre guder end Gud, og han siger: “Du må ikke tilbede og dyrke dem, for jeg, Herren din Gud, er en lidenskabelig Gud” (2 Mos 20,5).

Helt ærlig – jeg elsker det! Helstøbt. Ordenligt. Prioriteret. Ærligt. I virkeligheden. Det er da den plads, Gud skal ha’ i mit liv – ellers er han jo slet ikke Gud – højest et ‘udtryk’, som jeg kalder ‘gud’ – for den virkelige Gud kan jeg jo kun kende, hvis jeg gi’r ham min tid.

… Og det er i grunden så lidt… Ja, for Gud giver jo mig alt! Ja, han lover mig tilmed, at det er 100% win-win, helt til min fordel på alle måder, hvis jeg prioriterer ham: “Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift” (Matt 6,33).

Så – lad os se, hvad der sker i vores liv – fra nu af – så lader vi det at kende Gud være vores første prioritet! Og – alt det andet – det bliver så spændende at se, hvad Gud gør…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *