At blive brugt af ham

Effekten af et mildt menneske

Det var min mor, som fortalte mig historien.

Min morfar havde en fotoforretning, og da min mor blev teenager, hjalp hun af og til i forretningen. Der oplevede hun en frue, som altid var så kritisk og besværlig. En, hun faktisk syntes, det var rigtig svært at betjene.

Men hun opdagede også, at hendes far evnede at betjene fruen. Altid med venlighed. Så det var dejligt, når det var hendes far, der tog imod ved disken, når denne kunde kom.

Årene gik. Min mor var nu blevet voksen og gift, og de havde også fået mig. Vi boede et andet sted i landet end mors barndomshjem, og gik i den lokale Syvende Dags Adventistkirke.

En dag så min mor en dame, som lignede den noget besværlige frue usandsynligt meget. Hun skubbede det fra sig, det kunne ikke passe. Alligevel blev tanken ved at trænge sig på – ligheden var så enorm… Hun måtte i al fald hilse på damen…

Det var lige præcis den dame! Nu i en omvendt udgave. Hun havde valgt at blive Syvende Dags Adventist på grund af morfars eksempel. Et “mildt svar stiller vrede” står der i Ordsprogenes Bog 15,1 (Den autoriserede oversættelse af 1931) – det havde i den grad virket!

Wau, sagde jeg, da min mor fortalte mig historien, det er jo lige, som der står i Bibelen: “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlen” (Matt 5,16).

Det enkle gør i virkeligheden meget stort indtryk! Må Gud hjælpe os med at leve enkelt og stærkt. Lad os stille os et sted, hvor hans lys kan skinne rigtig meget på os… for så er det, at vi kan reflektere ham – i vores helt almindelige liv… Og tænk – så ser andre mennesker: HAM!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *