At være sammen med ham

Mørke tanker – Gud var der

Hun fortalte, at hun havde mørke tanker. Ja, gentagne gange i sit liv har hun slidt med det. Har fået hjælp. Er blevet stabiliseret.

Nu var der igen en periode. Hun er en dybt personlig kristen. Gud, hvad gør jeg med det her? var hendes spørgsmål.

Mærk din vejrtrækning. Her er jeg. Lød Guds milde stemme i hendes sind.

Hun fortalte mig det… og sammen mærkede vi, hvor fantastisk Gud er.

Lige her! Som David siger: “Hvor skulle jeg søge hen fra din ånd? Hvor skulle jeg flygte hen fra dit ansigt? … så leder din ånd mig også der” (Sl 139,7.10). Du behøver ikke at gå noget sted hen – jeg er her!

Ja, træk vejret! Du behøver ikke gøre noget stort eller usædvanligt. Gør det du alligevel gør… Gør det mest basale: Træk vejret! Her er jeg. Det var mig, der gav dig livsånden til at begynde med – og jeg er, hvor der er liv!

“Det var dig, der dannede mine nyrer, du flettede mig sammen i min mors liv” (vers 13). Træk vejret – og vid, at jeg er her!

Og hvor Gud er, er selv mørket ikke mørkt:

“Siger jeg: ‘Mørket skal dække mig,
lyset blive til nat omkring mig’,
så er mørket ikke mørke for dig,
natten er lys som dagen,
mørket er som lyset.”

(Vers 11-12).

Er det mørkt… Så træk vejret og vid: Gud er her! Og mørket er ikke mørkt for ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *