At være elsket

Intet var forandret – alt var forandret

Er du klar – Gud klarer at forandre alt i dit liv – selvom intet er forandret! Det er vildt! Det er fantastisk! Det er frigørende, skønt, og så glædesfyldt som intet andet!

Og – det er netop alle de skønne ting – fordi, at når vi oplever, hvor stort det er, som Gud forandrer – og samtidig at det, han ikke forandrer, pludselig ikke påvirker os på samme måde mere – så er livet bare et andet.

Nogen provokeres af når man fx siger: Gud svarer alle bønner, Gud gør langt ud over, hvad vi forstår og lignende… fordi de oplever, at Gud ikke har svaret på deres bønner… Og så vil jeg gerne være på den provokerende side – for det er sandt, at Gud svarer på alle bønner – og at han gør ud over, hvad jeg forstår. Jeg oplever det hele tiden. … Og – du kender sikkert også ‘standardforklaringen’ – ja, men Gud gør det på sin måde og på det rette tidspunkt, som måske er et andet end vores. Ja, det er også sandt – men jeg vil gerne vise noget, som jeg tænker er større.

Lea! Simpelt hen historien om Lea. Lea med de matte øjne. Lea, som Laban skulle have afsat – ingen ville gifte sig med hende, nemlig – så Laban bedrog Jakob til at blive gift med Lea. Som medkone til søsteren Rakel, som Jakob elskede. Rædselsfuldt.

Og – tingene ændrede sig ikke! Jakob blev ved med at foretrække Rakel. Jakob elskede Rakels børn. Jakobs favoritsønner var Rakels sønner. Ikke Lea – ikke Leas.

Så – siger jeg – forvendt ikke, at Gud ændrer alt!

Men – Lea blev forandret, hendes liv blev forandret – for Gud så hende. Der står bare dette: “Da Herren så, at Lea blev tilsidesat, åbnede han hendes moderliv” (1 Mos 29,31). Herefter fik Lea først tre sønner – alle med navne fulde af desperationens stærke håb om, at nu måtte hendes mand Jakob da elskede hende. Men nej.

Og så fik hun den fjerde søn: “Nu til jeg takke Herren” (vers 35). Der var sket noget. Jeg tror, at hun oplevede, at Gud så hende – og derfor kunne hun takke ham.

Sådan! Gud ser dig allerede. Når du ser det, forandrer det alt andet i dit liv. Og når du ser ham… så bliver alle andre forandringer mindre betydningsfulde… Og gå så igennem de døre, som han åbner for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *