At blive brugt af ham

Et andet perspektiv på problemer

Ja, i teksten bruges godt nok ordet ‘trængsler’… så, jeg tænker, at alt mit er omfattet!

Men det er Paulus, der skriver. Han beskriver ligefrem et formål med trængsler. På den ene side kan det måske nærmest virke provokerende – når vi står i noget, som er så svært og gør så ondt… På den anden side – er det måske frigørende?

Lad os tage versene skridt for skridt… det er fra 2 Kor 1,3-6. Og nu tager jeg det helt ind i dine og mine ‘trængsler’… for hvad kan vi bruge det her til i virkeligheden?

“Lovet være Gud, vor Herre Jesu Kristi fader, barmhjertighedens fader og al trøsts Gud, som tørster os i al vores trængsel” – Er du klar til at prise Gud – midt i det, der gør ondt – med tak for, at han trøster dig?

“… så vi kan trøste alle dem, der er i trængsel, med den trøst, vi selv trøstes med af Gud” – Kan du se dig selv som en brugbar kanal for Gud… lige nu giver han dig trøst i det svære… ikke bare for din skyld – men du bliver endnu mere brugbar i forhold til andre. Du ved, ikke den der lidt overfladiske type, der ikke har erfaring med virkeligheden… men en, der har erfaringer med Gud midt i det svære, som virkelig kan være til opmuntring for andre.

“For ligesom Kristi lidelser i rigt mål kommer til os, således kommer også den trøst, som Kristus giver, i rigt mål til os” – Kan du takke ham for, at hans nåde altid står mål med dine udfordringer?

“Er vi i trængsler, er det, for at I kan trøstes og frelses” – Wau… er der et formål med det svære i mit liv… som kan være til velsignelse for andre?

“Får vi trøst, er det, for at I kan blive trøstet og være udholdende i de samme lidelser, som også vi udsættes for” – Giver Gud mig trøsten med det formål, at jeg skal give det videre?

Far… må alt svært i mit liv ved din nåde blive til velsignelse… for andre gennem mig! Far, tak at din nåde altid er stor nok… mind mig om det i det svære – at jeg midt i det, kan glæde mig til at opleve, hvordan du vil håndtere det i mit liv, hvordan du vil trøste mig, så jeg stadig står på benene, og hvordan du vil bruge mine dyrt købte erfaringer til velsignelse for andre… Far – dit mirakel i et skrøbeligt liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *